PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSTRAJECT

Voor wie?
Een persoonlijk ontwikkeltraject is voor iedereen die zowel zakelijk als privé zich wil ontwikkelen. Wil je Inzicht  krijgen in je gedrag, in gedrag van anderen? Wil je ontwikkeltips en inzicht krijgen in je competenties? Meer rendement halen uit de communicatie met anderen? Je tijd beter indelen en prioriteiten leren stellen? En mogelijke stressoren tijdig leren herkennen en leren hiermee om te gaan? Dan is een persoonlijke ontwikkeltraject de oplossing.

Waar
Een persoonlijk ontwikkeltraject kan bij ons in onze coachingsruimte plaatsvinden, maar ook online.

Hoe?
In 6 bijeenkomsten verdeeld over zes hoofdonderwerpen zullen wij de volgende onderwerpen behandelen:

1. DISC gedragsstijlen
2. Drijfverenanalyse
3. Competenties en ontwikkeling
4. Communicatie
5. Timemanagement
6. Stressreductie en stresspreventie

Inhoud

Disc gedragsstijlen
We beginnen met de uitleg over de DISC methode en je persoonlijke gedragsanalyse. Je krijgt uitgelegd hoe anderen jouw gedragsstijl zien en mogelijk kunnen ervaren. Je leert gedragsstijlen van je omgeving herkennen.

Drijfverenanalyse
Waarom gedraag je je op een bepaalde manier in een bepaalde situatie? Met inzicht in je drijfveren kun je beter inspelen en je beter aansluiten bij de gedragsstijl van anderen. Het geeft je ook een goed inzicht in waar je goed in bent en waar je positieve energie van krijgt en waarvan juist niet.

Competenties en ontwikkeling
Wat zijn competenties en welke heb je nodig voor jouw functie? Aan de hand van een door jouw gemaakte competentietest krijg je inzicht in welke competenties je van nature bezit en hoe makkelijk je deze gebruikt. Ook krijg je inzicht in welke competenties (nog) niet zo goed ontwikkeld zijn. Aan de hand van onze competentie ontwikkeltips gaan wij hier aan werken.

Communicatie
Met de DISC gedragsanalyse, Drijfverenanalyse en Competentietest in ons achterhoofd gaan we nu dieper in hoe we deze kennis kunnen gebruiken voor het verbeteren van onze communicatie.
Hoe stem je je communicatie af op de ander? Hoe presenteer ik mijzelf (non-verbale communicatie).
Hoe geef ik een opdracht of hoe stel ik een duidelijke vraag? Kortom haal meer rendement uit de communicatie met zowel je leidinggevenden, je werknemers, je collega’s of in je privérelaties.

Timemanagement
Ga beter met je tijd om, werk SMART!
Leer prioriteiten stellen in je werkzaamheden. Herken hoofdzaken van randzaken en breng structuur in je werkzaamheden. Wat is urgent en wat is niet (of minder) urgent? Wat zijn de meest voorkomende tijdverslinders in jouw dagelijkse werk en hoe ga je hier mee om.

Stressreductie en stresspreventie
Jouw eigen Stressquotiënt SQ Analyse geeft een overzicht waar bij jou mogelijk stressfactoren zijn. Op de 7 meest voorkomende stressfactoren krijg jij inzicht hoe zeer deze mogelijke factoren invloed hebben op jouw “stresslevel”. Het inzicht hierin kan productiviteit verhogen. Teveel stress kan zorgen voor fysieke en emotionele belasting, verzuim en uiteindelijk zelfs arbeidsongeschiktheid.  
Met onze tips en tricks zul je beter bestand zijn om met deze stressfactoren om te gaan.

Opleidingsfonds
Deze coaching kan aangemeld worden bij onder andere onderstaande opleidingsfondsen:

OOM-Fonds (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf)
WIJ-TECHNIEK (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf)

Informatie

Bij ons op locatie:   1995,-  Excl. BTW
Inclusief:
6 Trainingsbijeenkomsten van circa 1 ½ uur
DISC gedragsanalyse
Drijfverenanalyse
Competentietest
SQ Analyse
Naslagwerk
Certificaat van deelname

Online:   1795,-  Excl. BTW
Inclusief:
6 Trainingsbijeenkomsten van circa 1 ½ uur
DISC gedragsanalyse
Drijfverenanalyse
Competentietest
SQ Analyse
Naslagwerk
Certificaat van deelname

 

Ons kantoor

Kantoor en trainingslocatie
Ons kantoor bevindt zich in  het voormalig gemeentehuis van Sleen. Wij hebben een eigen coachingsruimte. Voor trainingen hebben wij  de beschikking over diverse ruimtes voor groepen van 4 tot meer dan 100 personen.

DISC EN DRIJFVEREN.NL
De Brink 1
7841 CE  Sleen (Dr)
Tel:     0591-346258
Tel:     06-49850763
Email: info@discendrijfveren.nl